Ремонт на тоалетни казанчета. Предлагаме ремонт на моноблокове и структури за вграждане. Ако започне да връща вода обратно в тоалетната чиния, е налице повреда и ви е нужен водопроводчик, който да отстрани повредата.Ние извършваме прецизен ремонт, монтаж и демонтаж на тоалетни чинии, моноблок, тоалетни казанчета. Телефон: 0889 99 35 99 – ДЕНОНОЩНО!

Кога се налага ремонт на тоалетно казанче.

Ремонт на казанчето идва тогава, когато забележите теч в тоалетната чиния или извън нея. Има и редки случаи, когато смяната се налага поради възрастта на казанчето. Когато има теч в тоалетната чиния, препоръчително е да се ремонтира на време, преди това да е допринесло за високи сметки за вода. Ако теча е извън казнчето, отново трябва да се отстрани проблема,тъй като може теча да е от повредени болтове на тоалетното казанче и да доведе до падане на казанчето от чинията.Друг проблем при теч извън казанчето е, че има вероятност теча да стигне до съседите.

Как да разберем причината за теч от тоалетно казанче:

Има няколко бързи начина да разберете от къде тече вашето казанче. Понякога течът от казанче е лек, почти невидим, но определено покачва сметките за вода. Най – лесно ще откриете такъв теч, като вземете малко тоалетна хартия и я поставите под ръба на вътрешната страна на тоалетната чиния. Ако тоалетната хартия се намокри, значи има теч от някое от устройствата на казанчето.Ако теча е от външната страна, първо погледнете болтовете, които държат казанчето за чинията. Ако теча е от тях, сте за смяна на тези болтове. Другото, което може да проверите при теч, е свързващата тръба между чинията и канализацията.

Причини за теч от тоалетно казанче:

Най често протичане на тоалетно казанче се появява, когато изпразващия механизъм се повреди. Когато той се развали, няма кой да спре водата на определените литри и започва да тече в тоалетната чиния. Друга често срещана причина за теч, е изпразващия механизъм. Той има уплътнение в долната си част, която най често е причината за теч в чинията.Когато теча е извън, най често теча е в следствие на изгниване на закрепващите болтове на казанчето.

Ремонт на тоалетно казанче на моноблок

Как може да се опитаме да си поправим сами тоалетното казанче

Най честата повреда на казанчето е пълнещия механизъм. Механизмите биват два вида:

Първия е странично пълнене. При пълнещия механизъм със странично пълнене, захранването на водата е отстрани на казанчето. Когато пълненето на водата става отдолу, означава че механизма е с долно пълнене. Ако ви е повреден този механизъм, посещавате магазин, в който се продават ВиК части и от там може да закупите според пълненето, универсален пълнещ механизъм. Като размерите биват 3/8 или 1/2. Самата смяна е лесна, просто се развива гайката, която го държи и той излиза. Ако е долно пълнене, отново има гайка която го държи. Тук обаче гледайте да сложите конусната гума правилно, за да стане правилно монтажа и да не тече в последствие. За по сигорно прегледайте видията ни youtube.

Следващия често срещан теч, е от гуменото уплътнение, което се намира в долния край на изпразващия механизъм.Тук ако проблема е само във гуменото уплатнение , може и да се справите сами. Ако обаче трябва да се настройва механизма е по добре да се свържете с водопроводчик. Имайте предвид че тези съвети които ви даваме са, за хора които нямат възможност да повикате водопроводчик. Няма как да ви научим с няколко реда на всичко. Също може да се свържете с наш служител който да ви съдейства с каквото може по телефона,или да прегледате клиповете ни във youtube.

Какво е вградено казанче

Структора с вградено казанче се монтира най вече заради добра визия и стил. Вече все по популярно е при изграждане на нова баня да се монтират структори с вградено казанче. По отношение на обслужването на вграденото казанче, не трябва да се притеснявате. Ако се повреди казанчето, ремонта му става през бутоните на стената, от там се сменят или ремонтират пълнещия и празнещ механизъм.Само по себеси вграденото казанче е изключително здраво, най често се налага профилактика на устроиствата или регулиране на бутоните.

Благодарим ви че посетихте нашия сайт!